Görüntü açıklaması

Ücretsiz Sevkiyat

Hızlı ve Ücretsiz Gönderin

Görüntü açıklaması

Çevrimiçi destek

Nihai ve 7/24 Destek

Görüntü açıklaması

3d Güvenli ödeme

Güvenli Çevrimiçi Ödeme

Hepsi Zamansızda

Mağazaya git

Mustafa Ziya Ülkenciler İle Uygulamalı Sanat Yönetmenliğini Dersleri

Haber Merkezi
3 Nisan 2019
Image Description

Famelog Academy’nin sektöre, uluslararası standartlarda işlere imza atabilecek tam donanımlı yeni yetenekler kazandırmak hedefiyle düzenlediği Sanat Yönetmenliği Atölyesi’nin kayıtları başladı! Milyonların izlediği unutulmaz filmlere ve dizilere imza atan ödüllü sanat yönetmeni ve eğitmen Mustafa Ziya Ülkenciler’in gerçekleştireceği 6 aylık atölyede, teorik derslerin yanı sıra Beykoz Kundura’da yer alan bazı set alanlarında uygulamalı dersler de yapılacak.

Türkiye’nin en önemli, tarihi ve artistik platosu olan Beykoz Kundura’da yer alan sanat ve oyunculuk akademisi Famelog Academy, öğrencilere benzersiz bir ortamda eğitim alma fırsatı sunuyor. Pek çok dizi ve filmin set ortamına da tanıklık edebilen öğrenciler, her biri alanında uzman ve öncü isimler tarafından edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme şansı elde ederken profesyonel hayata da hazırlanıyor.

Sanat Yönetmenliği Atölyesi’nin eğitmenliğini; Hamam, Eşkıya, Ağır Roman, Salkım Hanımın Taneleri, Filler ve Çimen, Abdülhamit Düşerken, Avrupa Yakası, Karadayı, Diriliş gibi iz bırakan filmlerin ve dizilerin sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler üstleniyor. Kayıtları başlayan atölyeye öğrenciler, CV ve ön görüşme ile kabul ediliyor. 17 yaş ve üstü katılımcılara açık olan Sanat Yönetmenliği Atölyesi, 6 ay boyunca çarşamba günleri 18.00 – 21.00, pazar günleri ise 12.00 – 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Dersler, teorik bilgilerin yanı sıra Ülkenciler’in Beykoz Kundura’da yer alan atölyesinde ve yine platoda yer alan bazı set alanlarında uygulamalı olarak yapılacak. 6 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacaklar.

Bir senaryo netleşip çekim aşamasına geldiğinde içeriğin çekilebilmesi için; gerekli mekanların tasarlanması, çizimlerinin yapılması ya da uygun mekanların onaylanması, aksesuarların senaryoya göre tasarlanması, temin edilmesi, içeriğin dramatik yapısına uygun renklerin ve ışık kaynaklarının belirlenmesi gibi pek çok görsel gerekliliğinin kararlaştırılması aşamasında “Sanat Yönetmeni” görev alır. Sanat yönetmenliğinde en önemli konu, tasarımların gerçeklik duygusuna aykırı olmayacak inandırıcılıkta oluşturulmasıdır. Yaşamadığımız bir dünyayı tasarımlarıyla yaratıp gerçeklik algısı doğurmak, bir sanat yönetmeninin başlıca görevidir. Başarılı bir sanat yönetmeninin tasarım, çizim, resim, sanat tarihi, fotoğraf, sinema tarihi vb. konularda bilgi ve donanıma sahip olması gerekir.

MUSTAFA ZİYA ÜLKENCİLER HAKKINDA:

1947 yılında Antalya’da doğan Mustafa Ziya Ülkenciler, 1967 yılından bu yana yüksek öğrenimini yapmak için geldiği İstanbul’da yaşıyor.

1976 yılında profesyonel tanıtım fotoğrafçılığına başladı. 1983 yılında BİLSAK Fotoğraf Atölyesi’ni kurdu ve tanıtım fotoğrafçılığıyla beraber fotoğraf kurslarını BİLSAK bünyesinde sürdürdü. 1984 yılında Taksim Sanat Galerisi’nde ilk resim sergisini açtı. 1986 yılında “Dilan” (Yönetmen Erden Kral) filmi ile sinemaya başladı. “Asiye Nasıl Kurtulur” (Atıf Yılmaz), “Hayallerim Aşkım ve Sen” (Atıf Yılmaz) filmlerinde seti görüntüledi. Odak Film’de çalışmalarını sürdürürken bazı gazete ve dergilerin sanat sayfaları için resim, sinema, fotoğraf dallarında foto-röportajlar gerçekleştirdi. 1987’de Ankara Artisan Sanat Galerisi’nde ikinci resim sergisini açtı.1988 yılında İstanbul Dünya Sineması’nda yönetmen Orhan Oğuz ile birlikte “Setlerden Gökyüzüne” adlı fotoğraf sergisini açtı. Bu sergide yer alan “Yer Demir Gök Bakır” ve “Dilan” filmlerinin fotoğraflarının da yer aldığı bir başka fotoğraf sergisini de Ortaköy Artisan Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi. Sanat yönetmenliğine Sinan Çetin’in “Dublör” filmi ile başladı. Bunu Tunç Okan’ın “Fikrimin İnce Gülü” filmi izledi. Sanat yönetmenliğinin yanı sıra Güneş Karabuda ile “Boğaziçine Sığınanlar” (belgesel) ve Barbro Karabuda ile “Menekşe Koyu” filmlerinde fotoğraf çalışmaları sürdürdü.

Filmlerini sürdüren Ülkenciler, muhtelif reklam filmleri yönetmenliği, çeşitli televizyonların sanat, haber, magazin, sohbet ve eğlence programlarının dekorlarını tasarlayıp uyguladı. TV reklam filmlerinin sanat yönetmenliğini yaptı.  Halen sanat yönetmenliği, yapım tasarımcılığı, dekor tasarım ve uygulamaları, resim ve fotoğraf çalışmalarının yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Yüksek Lisans Bölümü’nde, Bahçeşehir Üniversitesi Sanat Tasarımı Bölümü ve Okan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

FAMELOG ACADEMY HAKKINDA

Usta yönetmen Ömer Faruk Sorak’ın ve ödüllü cast direktörü Harika Uygur’un mentörlük ettiği Famelog Academy, oyunculuktan yönetmenliğe, senaryo yazarlığından sanat yönetmenliğine birçok alanda uzun süreli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenliyor. Öğrencilere benzersiz bir ortamda eğitim alma fırsatı sunan akademi, gerek Türkiye’de gerekse global düzeyde medya, eğlence ve sanat alanlarında standartları yükseltmeyi hedefliyor.

Adres:    Famelog Academy

                Beykoz Kundura – Yalıköy Mah.

                Süreyya İlmen Cad. No:1 Beykoz/İstanbul

Bilgi için: instagram.com/famelogacademy

                  twitter.com/famelogacademy

                  facebook.com/famelogacademy

BİR CEVAP BIRAK

Görüntü açıklaması

Güvenli alışveriş noktası

Hızlı ve güvenli ödeme