Görüntü açıklaması

Ücretsiz Sevkiyat

Hızlı ve Ücretsiz Gönderin

Görüntü açıklaması

Çevrimiçi destek

Nihai ve 7/24 Destek

Görüntü açıklaması

3d Güvenli ödeme

Güvenli Çevrimiçi Ödeme

Hepsi Zamansızda

Mağazaya git

Kulaktaki Meşale: Bir Yaşamın Öyküsü

Kitap Tanıtımı
31 Mayıs 2019
Image Description

Elias Canetti, otobiyografik üçlemesinin bu ikinci kitabı Kulaktaki Meşale’de, Viyana’da geçen ilkgençlik günlerinin karmaşık atmosferine taşıyor okuru. Kurtarılmış Dil’de hem çocukluk travmalarını hem de edebiyat ve kültürle kurduğu ilk ilişkilerin seyrini anlatan Canetti, bu eserinde ise genç ve tutkulu bir edebiyatçıya dönüşüm sürecini gözler önüne seriyor; gizlemeden, sakınmadan, büyüklenmeden ve açık yüreklilikle.

Canetti’nin satırlarında, Büyük Savaş sonrasında çöken bir imparatorluğun darmadağınık başkenti Viyana’ya hâkim olan belirsizlik, ekonomik zorluklara göğüs germeye ve yeni yüz yılın vahşetlerini anlamaya çalışanlar, öfkeli kitleler, edebiyatın ve sözün kutsallığına inanan sanatçılar, yoksul şairler ve zengin hamiler, bütün renkleri ve çelişkileriyle “Canetti’nin insanları” resmediliyor. Yazarın toplumla ve kendiyle kurduğu gelgitli ilişkiyi, onun dürüst kaleminden okuma şansına erişmek isteyenlere…

ELIAS CANETTI, (Rusçuk, 1905 – Zürih, 1994) İspanya’dan göç eden Sefarad Yahudisi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Öğrenimini Zürih ve Frankfurt’ta tamamladıktan sonra Viyana’ya dönüp Doğa Bilimleri ve Felsefe bölümlerinde doktora yaptı. Ardından yazarlığa yöneldi ve 26 yaşında başyapıtı sayılan Körleşme’yi kaleme aldı. Kitlelerin psikolojisini ona yabancı birinin bakış açısından anlatan roman, dönemin Nazi Almanyası’nda yasaklandı ve ancak 1960’lardan sonra geniş kitleler tarafından keşfedilebildi. Canetti, 1938’de Avusturya’nın ilhakından sonra Londra’ya, ardından Zürih’e taşındı. İkinci Dünya Savaşı dahil tarihin en büyük kitlesel eylemlerine tanıklık etmiş olması onu kitle ve iktidar ilişkileri üzerine düşünmeye ve yazmaya yöneltti. Bu düşüncelerinin sonucu olarak 1960’ta Kitle ve İktidar isimli incelemesini tamamladı. Çocukluk ve gençlik yıllarına ve daha sonraki yaşamının bir bölümüne dair anılarını Kurtarılmış Dil, Kulaktaki Meşale ve Gözlerin Oyunu adlı üç kitapta anlattı. 1981’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Ömrünün büyük bir kısmını İngiltere’de geçirdi. Eserlerini Almanca kaleme aldı. Canetti’nin Hayvanlar Üzerine (çev. Levent Konca, 2014), İnsanın Taşrası (çev. Ahmet Cemal, 2015), Körleşme (çev. Ahmet Cemal, 2015), Kurtarılmış Dil (Şemsa Yeğin,2018), Marakeş’te Sesler (çev. Kamuran Şipal, 2015), Saatin Gizli Yüreği (çev. Ahmet Cemal, 2015), Sinek Azabı (çev. Necati Aça, 2017), Soylu Sınıfın Sonbaharı: İngiltere Yılları (çev. Veysel Atayman, 2010) ve Sözcüklerin Bilinci (çev. Ahmet Cemal, 2015) adlı eserleri yayınevimiz tarafından yayınlanmıştır. Yazarın tüm kitapları yayınevimiz tarafından yayınlanacaktır.

KULAKTAKİ MEŞALE: Bir Yaşamın Öyküsü

Yazar Adı: Elias Canetti

Çevirmen Adı: Şemsa Yeğin

Orijinal Adı: Die Fackel im Ohr

Türü: Deneme

Genel Yayın Yönetmeni: İrfan Sancı

Editör: Ahmet Birsen

Kapak Tasarım: Aslı Sezer

Sayfa Tasarım: Seda Şahin

Sayfa Sayısı: 376

Satış Fiyatı: 30 TL (KDV’den muaf)

Sel Yayıncılık

BİR CEVAP BIRAK

Görüntü açıklaması

Güvenli alışveriş noktası

Hızlı ve güvenli ödeme