Görüntü açıklaması

Ücretsiz Sevkiyat

Hızlı ve Ücretsiz Gönderin

Görüntü açıklaması

Çevrimiçi destek

Nihai ve 7/24 Destek

Görüntü açıklaması

3d Güvenli ödeme

Güvenli Çevrimiçi Ödeme

Hepsi Zamansızda

Mağazaya git

OKUYAY Platformu Kadıköy Çevre Festivali’nde

Haber Merkezi
23 Mayıs 2019
Image Description

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan OKUYAY Platformu (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu), Kadıköy Çevre Festivali’ne katılıyor. 24-26 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenen festival kapsamında “Çevre Bilinci Oluşturmada Kitapların Katkısı” başlıklı bir panel ve çocuklara yönelik “Elma, Elma… Söyle Bana!” etkinliği gerçekleştirecek olan OKUYAY Platformu; ayrıca festival süresince B12 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlayacak.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin OKUYAY Platformu, okuma kültürünü desteklemeye çalışan STK’lere, aktivistlere ve gönüllülere destek vererek Türkiye ve Avrupa’daki iyi örnekleri Türkiye geneline yaymayı hedefliyor.

Düzenlediği etkinliklerle de okuma kültürünün gelişimine destek olmayı amaçlayan OKUYAY Platformu; proje ortaklarından Kadıköy Belediyesi’nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bu yıl “Beton Değil Toprak!” sloganıyla üçüncüsünü düzenlediği Kadıköy Çevre Festivali’nde stant açacak.Festivale, çevre bilincini oluşturmada kitapların katkısını ve önemini anlatmak amacıyla katılan OKUYAY Platformu; ilki İzmir’de yapılan OKUYAY Konuşmaları’nın ikincisini festival kapsamında gerçekleştirecek. Aytaç Timur ve Gürkan Akgüneş’in, Sevengül Sönmez moderatörlüğündegerçekleştireceği “Çevre Bilinci Oluşturmada Kitapların Katkısı” başlıklı panel, 24 Mayıs Cuma günü 16.10-17.00 saatleri arasında A Sahnesi’nde düzenlenecek. Panelde, “Çevreyle ilgili kitaplar ülkemizde nasıl bir ilgi görüyor, çevreyle ilgili kitapların ve süreli yayınların hazırlanma süreçleri nasıl ilerliyor?” gibi sorulara yanıt aranırken çevre haberciliği, bilgi teknolojilerinin değişimi, dijital çağın çevre bilincine etkisi konuları da tartışılacak.

Kadıköy Çevre Festivali kapsamında ayrıca, OKUYAY Buluşmaları’nın da ilki çocuklarla gerçekleştirilecek. Tülin Kozikoğlu’nun 25 Mayıs Cumartesi günü 13.00 – 14.00 saatleri arasında Yeşil Etkinlik alanında gerçekleşecek “Elma, Elma… Söyle Bana!” başlıklı etkinliğinde; doğanın gücü üzerinden kendi içimizdeki gücü keşfetmenin öyküsü olan Pes Etmek Yok! kitabının interaktif okumasından sonra “Elma, Elma… Söyle Bana!” isimli elişi çalışması yapılacak.

OKUYAY Platformu, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda 3 gün boyunca 11.00-20.00 saatleri arasında açık olan B12 numaralı standında; okuma kültürünün yaygınlaştırılmasıyla ilgilenen, konuya katkı sağlamak isteyen ve bu alanda çalışmalar yapan ziyaretçilerini ağırlayacak. Projeye dair dokümanların temin edilebileceği stantta, okuma kültürü ölçümüne katkı sağlayacak bir anket de doldurulabilecek.

OKUYAY PLATFORMU HAKKINDA

Çalışmalarını, Türk Kütüphanecileri Derneği (TKD), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Kadıköy Belediyesi ve Kingston Üniversitesi (Birleşik Krallık) ortaklığıyla gerçekleştirecek olan OKUYAY Platformu; okuma kültürünü yaygınlaştırmak için Türkiye’nin seçilecek 4 bölgesinde çocukları, ebeveynleri, öğretmenleri, kamu kuruluşlarını, kütüphaneleri ve sivil toplumu, yayıncılık paydaşlarıyla bir araya getirerek pilot uygulamalar yapacak. Proje sonunda hazırlanacak olan “Okuma Kültürünü Geliştirmeye Yardımcı Kılavuz”un ise bu alanda önemli bir başvuru kaynağı olması ön görülüyor.

OKUYAY Platformu, İstanbul Taksim’deki çalışma ofisinde düzenleyeceği toplantılar ve etkinliklerle, okuma kültürünü geliştirmeye destek olabilecek STK, aktivist ve gönüllüleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda platform bünyesinde kurulacak “Okuma Kültürü” konulu kitaplık ise araştırmacıların kullanımına açık olacak. 2 yıl sürecek projenin tamamlanmasının ardından OKUYAY Platformu’nun Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından sürdürülmesi hedefleniyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International PublishersAssociation–IPA) Türkiye’yi temsil eden üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.

BİR CEVAP BIRAK

Görüntü açıklaması

Güvenli alışveriş noktası

Hızlı ve güvenli ödeme